Glavna značilnost rustikalnega stila je vsekakor raba naravnih materialov. Les na tleh in stropu, starinsko pohištvo iz malo obdelanega lesa, kamnita ali opečna stenska obloga, morda kamin iz opeke ...

Rustikalno pohištvo, oz. njegova izdelava običajno zahteva veliko časa, domišljije, izvirnosti in umetnosti. V vsakem kosu pohištva narejenega v naši delavnici je vgrajenega veliko napora, ljubezni in izkušenj.


Nesporno govorimo o zelo kvalitetnih izdelkih s pridihom izginjajočega kmečkega sloga naših babic, ki prostoru zagotavlja toplino in domačnost. Vsi material za izdelavo so pazljivo izbrani, da ustrezajo okolju in prostoru, v katerega so postavljeni.


Ker je rustikalni stil odraz življenja z naravo in sredi nje, poskrbimo, da bomo v domu pričarali čimveč naravnega. Pri rustikalnem stilu je torej pomembno, da poiščemo naravne materiale in po svojih najboljših močeh izkoristimo njihovo naravno lepoto: kamni posebnih oblik, zanimivi kosi lesa, ki imajo posebne vzorce in najrazličnejši leseni dodatki.